Відділ санітарного нагляду Чернігівського міжрайонного Уп...
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Профілактика можливого зараження коронавірусом nCoV.

Зважаючи на наявну на даний момент інформацію,Європейський цент по контролю та профілактиці захворювань вважає, що : потенційний рівень загрози від спалаху нового коронаровірусі у 2019- nCoV є високим; подальше йогорозповсюдження по світу є дуже вірогідним , на даний момент часу, для осіб, що подорожують з Європейського Союзу та Європейської Економічної Зони (ЄС/ЄЕЗ) до м.Ухань присутній середній рівень можливості інфікуватися новим коронаровірусом ; в цей самий час рівень ризику занесення випадків є значно вищим у тих країнах , що мають набагато більшу кількість осіб, котрі подорожують з та в м.Ухань (наприклад , країни Азії); в той самий час, вірогідність того, що завезений випадок до ЄС/ЄЕЗ буде виявлено знаходиться на середньому рівні; прихильність до практик належної профілактики та контролю інфекцій, а особливо в установах охорони здоров»я ЄС/ ЄЕЗ, надасть змогу знизити до мінімума вірогідність розвитку ситуації, коли звітований випадок , що на пряму пов»язаний з м.Ухань, призвиде до появи будь-яких вториних випадків вже на території ЄС/ ЄЕЗ.

 

Рекомендації для населення щодо профілактики можливого зараження nCoV.

 

На основі наявних доказів та інформації ВООЗ розробила перелік рекомендацій для населення щодо профілактики зараження.

Уразі відвідування зооринків або ринків із продуктами тваринного походження, дотримуйтесь таких правил:

  • уникайте контакту з хворими тваринами або зіпсованими продуктами тваринного походження
  • мийте руки з милом після доторкування до тварин або продуктів тваринного походження
  • уникайте будьякого контакту з безхатніми тваринами, що , можливо , проживають на території зооринку
  • не торкайтесь очей, носа та рота брудними руками
  • уникайте контакту з потенційно зараженими(контамінованими) твариними залишками або рідинами на грунті або частинами предметів магазину чи зооринку
  • уникайте споживання сирих або недостаньо оброблених продуктів тваринного походження. Потрібно належним чином термічно обробляти сире м»ясо, м»ясні субпродукти, молоко та слідувати належним практикам приготування харчових продуктів.

 

Рекомендації для груп ризику.

Група професійного ризику (працівники бійні, ветеринари, працівники зооринків, а також інші особи, що займаються поводженням з живими тваринами та продуктами тваринного походження) повинні дотримуватися таких правил:

  • дотримуйтеся особистої гігієни
  • використовуйте захисні накидки, рукавиці,маски під час поводження тваринами або свіжими продуктами тваринного походження
  • уникайте контакту з рідинами організму тварин, якщо не використовуєте засоби індивідуального захисту
  • мийте та дезінфікуйте засоби індивідуального захисту щоденно або використовуйте одноразові
  • мийте та дезінфікуйте спорядження щоденно
  • зберігайте захисний одяг та спорядження після обробки на роботі у спеціально відведеному місці для попередження можливого інфікування через них інших осіб
  • дотримуйтеся правил безпечного поховання або знищення мертвих тварин
  • інформуйте відповідні інстанції про будьякі нетипові захворювання у тварин

Збудник нового коронаровірусута механізм передачі недостатньо вивчені, тому доцільно нагадати населенню про основні принципи зниження загального ризику ГРВІ:

 

  • уникати тісного контакту з людьми, що страждають на гострі респіраторні інфекції
  • часто мийте руки, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їхнім оточенням
  • уникати тісного контакту з хворими тваринами на фермах або у дикій природі
  • люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повині дотримуватися правил етикету кашлю та респіраторної гігієни (тримати дистанцію, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Уразі появи симптомів у мандрівників , які свідчать про респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, рекомендовано звернутися до лікаря та повідомити про подорож.

 

ВООЗ не рекомендує застосовувати будь-які обмеження щодо торгівлі або подорожей до Китаю на підставі поточної інформації.

Алгоритм дій при виявленні  можливого зараження коронавірусом nCoV.

 

ЦЕНТР ВАКЦИНАЦІЇ

Сновської територіальної громади

Режим роботи:              середа,п"ятниця          13:00-16:00

                                        неділя                           09:00-12:00(за умови попереднього запису)

 

Місце знаходження:м.Сновськ,вул. Гомельська,26 в приміщенні "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)"

Отримати щеплення можуть всі охочі жителі громади віком від 18 років за умови попереднього запису за телефонами реєстратури КНП "Сновський ЦПМД" . Тел: (098)886-56-46, (098)862-68-57.

 

Вакцинація є БЕЗКОШТОВНОЮ

 

Бажаючим вакцинуватися необхідно бути в масці та мати при собі паспорт.

 

Інформація станом на 10.09.2021року 

ВАКЦИНАЦІЯ

    Від початку вакцинальної компанії на території Сновськоїгромади працівниками КНП "Сновський ЦПМД" щеплено 2353 людини . За минулий тиждень вакциновано 273 особи.

адреса
Адреса:Чернігівська обл. м.Щорс вул.Петра Сагайдачного 6 Телефон:(04654)2-18-89 факс:(04654)2-14-93 E-Mail: raj_ses@cg.ukrtel.net
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту